Pintakäsittely tuotteiden hinnannousut ja saatavuudet

Tärkeää tietoa asiakkaillemme

Lähes kaikissa pintakäsittely puolen tuoteperheissämme on havaittavissa suuriakin hinnannousuja ja välillä jopa ongelmia saatavuuden kanssa. Maailmalla on suuri pula tietyistä raaka-aineista joka heijastuu suoraan tuotteiden hintoihin ja saatavuuksiin. Myös tuotteiden kuljetuskustannukset ovat nousseet räjähdysmäisesti sekä toimitusajat ovat pidentyneet mm konttipulan takia. Myös muilla toimialoillamme on havaittavissa saman tyyppisiä hinta ja toimitusaika haasteita jotka toivomme asiakkaidemme huomioivan.

Puhallusaineet

Metallisten puhallusaineiden raaka-aine, teräsromu, on noussut viimeisten 6kk aikana reilusti. Raaka-aine hintojen nousu on ollut jopa yli 60%. Lopputuotteista riippuen hinnannousuja on ollut nähtävissä 200€ tonnia kohden ja jalostetuimissa tuotteissa pahimmillaan 450€ tonnia kohden. Ei-metallisissa puhallusaineissa olemme myös havainneet hinnannousuja mutta ne ovat toistaiseksi pysyneet maltillisimpina. Useilla toimittajilla maailmalla on myös saatavuus ongelmia mutta toistaiseksi olemme pystyneet varmistamaan tuotteiden saatavuuden asiakkaillemme. Uskomme että jatkossakin voimme turvata materiaalien saatavuudet mutta pelkäämme että hintakehitys jatkuu ylöspäin koko loppuvuoden ajan.

Täryhioma tuotteet

Täryhioma tuotteissa olemme havainneet jopa toimitusongelmia tehtaalla raaka-aineista johtuvien toimitusongelmien vuoksi. Edustamamme Trowal on ottanut käyttöön väliaikaiset raaka-ainelisät jotka ovat tuotteista riippuen 100€ – 290€ tonnia kohden. Yritämme aina minimoida hinnannousut tuotteissamme mutta nämä raaka-ainelisät joudumme valitettavasti siirtämään suoraan tuotteiden hintoihin. Etenkin kemikaaleissa on havaittu raaka-aine pulasta johtuvia toimitusongelmia ja toivomme asiakkaiden huomioivan mahdollisesti pidentyvät toimitusajat.

Kiillotus tuotteet

Kiillotus puolen tuotteissamme emme onneksi ole toistaiseksi havainneet vastaavia isoja hinnankorotuksia emmekä raaka-aineista johtuvia toimitusongelmia. Toivomme tilanteen jatkuvan samana. 

Tuontikustannukset

Maahantuomme suurimman osan varastotuotteistamme konttikuljetuksina joissa olemme havainneet pidentyviä toimitusaikoja. Toimitusaikojen pidentymiseen vaikuttaa globaalit rahtauskapasiteetit, satamien käyttöasteet sekä konttien saatavuudet. Niin kotimaan kuin ulkomaan kuljetuskustannuksissa on havaittavissa merkittäviä hinnan nousuja. Tiettyjen tuontikuljetusten kustannukset ovat 2-3 kertaistuneet. Esimerkkinä vuoden takainen konttikuljetuskustannus on ollut 2000€ ja nyt sama kustannus on 4000€ ja pelkona on että kesän jälkeen kustannus voi olla jopa 7000€. Jatkuvasti kohoavilla kuljetuskustannuksilla on vaikutusta toimittamiemme tuotteiden loppuhintoihin mutta toivomme tilanteen normalisoituvan tämän vuoden aikana.

Vieritä ylös
Haluatko lisätietoja tai tarjouksen tuotteistamme?

Myyntiimme ja tekninen neuvontamme palvelee teitä!

BEIJER OY
09-615 20 550
info(at)beijers.fi

KIVENMURSKAUS
Kim Fjäder

044-505 5678
kim.fjader(at)beijers.fi

KIVENMURSKAUS, KAIVOSALA
Marko Keränen
Haluatko lisätietoja tai tarjouksen tuotteistamme?

Myyntiimme ja tekninen neuvontamme palvelee teitä!
Haluatko lisätietoja tai tarjouksen tuotteistamme?

Myyntiimme ja tekninen neuvontamme palvelee teitä!

BEIJER OY
09-615 20 550
info(at)beijers.fi

PINTAKÄSITTELY
Tero Wahlstedt

0500-776 444
tero.wahlstedt(at)beijers.fi

PINTAKÄSITTELY, KIILLOTUS
Anne Lauronen

050-475 4554
anne.lauronen(at)beijers.fi

LÄMPÖKÄSITTELY
Janne Huhta

050-305 5972
janne.huhta(at)beijers.fi

Haluatko lisätietoja tai tarjouksen tuotteistamme?

Soita meille tai lähetä viestiä!

Beijer Oy
Puhelin 09-615 20 550
Sähköposti info@beijers.fi