Terminen ruiskutus

Terminen ruiskutus on prosessi jolla voidaan parantaa tai korjata kiinteiden kappaleiden pintaa. Prosessia voidaan käyttää useisiin eri materiaaleihin ja komponentteihin ja näin parantaa niiden kulutus-, korroosio- ja lämmön kestoa. Termisellä ruiskutuksella voidaan myös parantaa kappaleiden sähkönjohtavuutta tai -eristävyyttä, voitelua, kitkaa, kemiallista kestävyyttä sekä muita ominaisuuksia.

Monesti sinkkilankaruiskutus on erinomainen vaihtoehto korvaamaan galvanoinnin.

Terminen ruiskutus on laajalti käytetty menetelmä ja useissa maissa se onkin yleisesti teollisuudessa vaadittu pintakäsittelymenetelmä. Menetelmän yleisimmät käyttökohteet ovat uusien komponenttien elinkaaren pidentäminen sekä vanhojen kuluneiden tai vaurioituneiden komponenttien korjaus.

Kaikissa termisen ruiskutuksen menetelmissä pienet pehmenneet partikkelit ruiskutetaan puhtaalle esikäsitellylle pinnalle, jolloin partikkelit muodostavat kiinteän tasaisen pinnoitteen. Lämpö- ja liike-energia saa partikkelit tiivistymään komponentin pintaan sekä toisiinsa, jolloin saavutetaan tasalaatuinen ja yhtenäinen pinnoite.

Beijerin edustama englantilainen Metallisation on maailmanlaajuisesti toimiva metalliruiskutuslaitteiden valmistaja sekä tarvikkeiden, lankojen ja jauheiden toimittaja. Metallisationia pidetään alan johtavana asiantuntijana sekä innovatiivisena kehittäjänä. Metallisation liekkiruiskutus- ja valokaariruiskutuslaitteilla luodaan teräsrakenteille sinkki- tai alumiinikorroosionestopinnoitteita; kuten silloille, nostureille, laivoille, off-shore alustoille, aidoille ja porteille sekä ajoneuvoille.

Mielellämme annamme lisätietoja metalliruiskutuslaitteistamme.
Terminen ruiskutus yleisesite 

Metalliruiskutus - korroosionestopinnoitteet - laite-, varaosa- ja raaka-ainemyynti:

Tero Wahlstedt
Tekninen myyntipäällikkö
Pintakäsittely, kaivosteollisuus
  09-615 20 590
  0500-776 444
  tero.wahlstedt(at)beijers.fi

Metalliruiskutus - tekniset pinnoitteet - laite-, varaosa- ja raaka-ainemyynti:

Janne Huhta
Myynti- ja markkinointipäällikkö
Valimotuotteet, tulenkestävät aineet, seosaineet, terminen ruiskutus
  09-615 20 583
  050-305 5972
  janne.huhta(at)beijers.fi