HVOF-pinnoitus

High Velocity Oxygen Fuel (HVOF) on ruiskutusprosessi jolla luodaan erittäin tiiviitä ja suuren tartuntalujuuden omaavia pinnoitteita. Polttoaine (yleensä kerosiini tai vety) sekoitetaan hapen kanssa ja sytytetään polttokammiossa. Polttokaasut kiihdytetään ruiskupistoolin suuttimen läpi. Ruiskutettava jauhe sekoitetaan kaasuvirtaan jossa se pehmenee ja kiihdytetään suureen nopeuteen ennen ruiskuttamista pinnoitettavan kappaleen pintaan.

HVOF-pinnoitteita käytetään yleensä kovakromi pinnoituksiin joilla saavutetaan tiivis ja erittäin kulutuskestävä pinnoite.

Met-PCC HVOF-pinnoituslaitteisto

Metallisationin MET-PCC HVOF-ruiskutusjärjestelmä tarjoaa täysin valvontun ja integroidun pinnoitusprosessin. Järjestelmässä on prosessikaasujen valvonta, jäähdytysjärjestelmä, MetJet ruiskupistooli, jauheensyöttö sekä automaatisoitu käyttöliittymä intuitiivisella kosketusnäytöllä. Ruiskutuslaitteistoja on saatavilla joko neste- tai kaasupolttoaineilla toimivina.

Met-PCC HVOF-järjestelmä hyödyntää viimeisintä teknologiaa optimoimaan järjestelmän käytettävyyden sekä luotettavuuden. Käyttöliittymä käyttää intuitiivista graafista käyttöliittymää (GUI), joka sisältää mahdollisuuden yhdistää videokuvat näyttöön. Käyttöliittymä toimii tutulla Windowsin PC-alustalla, jossa on Intel Dual Atom -prosessori, joka soveltuu hyvin käytettävyyteen, integrointiin ja viestintään. PLC hyödyntää Ethernet-protokollaa järjestelmää laitteiden väliseen tiedonsiirtoon.

Kuten tämän tason pinnoitusjärjestelmältä voi odottaa, niin kaikki kaasut / nesteet ovat massavirta ohjattuja pinnoitteiden toistettavuuden optimoimiseksi. Kaikkia ruiskutusparametreja voidaan reaaliaikaista muuttaa ja kehittää pinnoitetta.

Tuloksena on todella ainutlaatuinen, kompakti muotoilu, joustava, helppokäyttöinen HVOF-järjestelmä, jota tukevat Metallisationin 90 vuoden teknologinen kokemus.

Met-PCC HVOF järjestelmän tekniset tiedot:

 • WC Co Cr (86/10/4)
  - syöttöteho 70g/min 
  - pinnoitustehokkuus 49%
 • WC Co (83/17)
  - syöttöteho 70g/min 
  - pinnoitustehokkuus 45% 
 • WC Co (88/12)
  - syöttöteho 70g/min 
  - pinnoitustehokkuus 45%
 • Ni Cr B Si
  - syöttöteho 70g/min 
  - pinnoitustehokkuus 48 %
 • Inconel 625 
  - syöttöteho 70g/min 
  - pinnoitustehokkuus 47%
 • Kupari
  - syöttöteho 70g/min 
  - pinnoitustehokkuus 63%
 • Kromikarbidi
  - syöttöteho 70g/min 
  - pinnoitustehokkuus 50%
 • StelliteTM 6
  - syöttöteho 70g/min 
  - pinnoitustehokkuus 44%

Mielellämme annamme lisätietoja metalliruiskutuslaitteistamme.
Terminen ruiskutus yleisesite

Metalliruiskutus laite-, varaosa- ja raaka-ainemyynti:

Janne Huhta
Myynti- ja markkinointipäällikkö
Valimotuotteet, tulenkestävät aineet, seosaineet, terminen ruiskutus
  09-615 20 583
  050-305 5972
  janne.huhta(at)beijers.fi

Tero Wahlstedt
Tekninen myyntipäällikkö
Pintakäsittely, kaivosteollisuus
  09-615 20 590
  0500-776 444
  tero.wahlstedt(at)beijers.fi