Plasma-pinnoitus

Plasma on termi, jota käytetään kuvaamaan kaasua, joka on nostettu niin korkeaan lämpötilaan, että se ionisoituu ja kaasusta tulee sähköä johtava. Plasmapinnoituksessa plasma luodaan valokaaren avulla ruiskupistoolin suuttimen sisällä ja palava kaasu ohjataan plasmasuihkuna ulos ruiskupistoolin suuttimesta. Jauhehiukkaset syötetään plasmasuihkuun, jossa ne pehmenevät ja iskeytyvät erittäin kovalle nopeudella pinnoitettavan kappaleen pintaan muodostaen erittäin korkean tartuntalujuuden omaavan pinnoitteen.

MET-PCC Plasma pinnoitusjärjestelmä

Toimittamamme Metallisationin MET-PCC plasmaruiskutusjärjestelmä tarjoaa täysin valvotun ja integroidun pinnoitusprosessin. Järjestelmässä on prosessikaasujen valvonta, jäähdytysjärjestelmä, PS50 ruiskupistooli, jauheensyöttö sekä automatisoitu käyttöliittymä intuitiivisella kosketusnäytöllä. 
Met-PCC Plasma on Metallisationin viimeisn APS (Atmospheric Plasma Spray) pinnoitusjärjestelmä. Järjestelmässä käytetään Metallisation omaa 50kW PLA5000-pistoolia. Järjestelmään on mahdollista liittää myös muita tai muiden valmistajien ruiskuja, jolloin järjestelmään lisätään 80kW lisälaitteet. 

Met-PCC Plasma-järjestelmä hyödyntää viimeisintä teknologiaa optimoimaan järjestelmän käytettävyyden sekä luotettavuuden. Käyttöliittymä käyttää intuitiivista graafista käyttöliittymää (GUI), joka sisältää mahdollisuuden yhdistää videokuvat näyttöön. Käyttöliittymä toimii tutulla Windowsin PC-alustalla, jossa on Intel Dual Atom -prosessori, joka soveltuu hyvin käytettävyyteen, integrointiin ja viestintään. PLC hyödyntää Ethernet-protokollaa järjestelmää laitteiden väliseen tiedonsiirtoon.

Kuten tämän tason pinnoitusjärjestelmältä voi odottaa, niin kaikki kaasut / nesteet ovat massavirta ohjattuja pinnoitteiden toistettavuuden optimoimiseksi. Kaikkia ruiskutusparametreja voidaan reaaliaikaista muuttaa ja kehittää pinnoitetta.

Tuloksena on todella ainutlaatuinen, kompakti muotoilu, joustava, helppokäyttöinen Plasma-järjestelmä, jota tukevat Metallisationin 90 vuoden teknologinen kokemus.

Met-PCC-Plasma laitteiston tekniset tiedot:

 • Grey Alumina
  - syöttöteho 20g/min 
  - pinnoitustehokkuus 67%  
 • Alumina Titania
  - syöttöteho 24g/min 
  - pinnoitustehokkuus 76%
 • Chrome Oxide Magnesium
  - syöttöteho 39g/min 
  - pinnoitustehokkuus 47%
 • Zirconium Oxide Nickel
  - syöttöteho 38g/min 
  - pinnoitustehokkuus 75%
 • Aluminium Moly Tungsten
  - syöttöteho 51g/min 
  - pinnoitustehokkuus 67%
 • Carbide / Cobalt
  - syöttöteho 55g/min 
  - pinnoitustehokkuus 75%

Mielellämme annamme lisätietoja metalliruiskutuslaitteistamme.
Terminen ruiskutus yleisesite

Metalliruiskutus - tekniset pinnoitteet - laite-, varaosa- ja raaka-ainemyynti:

Janne Huhta
Myynti- ja markkinointipäällikkö
Valimotuotteet, tulenkestävät aineet, seosaineet, terminen ruiskutus
  09-615 20 583
  050-305 5972
  janne.huhta(at)beijers.fi

Tero Wahlstedt
Tekninen myyntipäällikkö
Pintakäsittely, kaivosteollisuus
  09-615 20 590
  0500-776 444
  tero.wahlstedt(at)beijers.fi