Plasma, hvof ja laser pinnoitus

Termiset pinnoituslaitteet

Plasma pinnoitus

Plasma on termi, jota käytetään kuvaamaan kaasua, joka on nostettu niin korkeaan lämpötilaan, että se ionisoituu ja kaasusta tulee sähköä johtava. Plasmapinnoituksessa plasma luodaan valokaaren avulla ruiskupistoolin suuttimen sisällä ja palava kaasu ohjataan plasmasuihkuna ulos ruiskupistoolin suuttimesta. Jauhehiukkaset syötetään plasmasuihkuun, jossa ne pehmenevät ja iskeytyvät erittäin kovalle nopeudella pinnoitettavan kappaleen pintaan muodostaen erittäin korkean tartuntalujuuden omaavan pinnoitteen.

Laitteistospesifikaatio

Hvof pinnoitus

High Velocity Oxygen Fuel (HVOF) on ruiskutusprosessi jolla luodaan erittäin tiiviitä ja suuren tartuntalujuuden omaavia pinnoitteita. Polttoaine (yleensä kerosiini tai vety) sekoitetaan hapen kanssa ja sytytetään polttokammiossa. Polttokaasut kiihdytetään ruiskupistoolin suuttimen läpi. Ruiskutettava jauhe sekoitetaan kaasuvirtaan jossa se pehmenee ja kiihdytetään suureen nopeuteen ennen ruiskuttamista pinnoitettavan kappaleen pintaan.

HVOF-pinnoitteita käytetään yleensä kovakromi pinnoituksiin joilla saavutetaan tiivis ja erittäin kulutuskestävä pinnoite.

Laitteistospesifikaatio

Laser pinnoitus

Laserpinnoitus on menetelmä jolla voidaan tuottaa täysin tiivitä, metallurgisesti kiinnittyneitä ja käytännöllisesti katsoen puhtaita pinnoitteita. Pinnoitteilla voidaan parantaa kappaleiden kulutuskestoa, korroosionkestoa tai suorituskykyä ja elinkaarta. Joissakin tapauksissa kaikkia kolmea ominaisuutta voidaan parantaa.

Prosessi hyödyntää tarkasti keskitettyä suurteholasersädettä jolla luodaan hitsisula, johon metallinen jauhe syötetään. Jauhe kuljetetaan inertin suojakaasun avulla ja puhalletaan koaksiaalisesti lasersäteen läpi. Laser tarjoaa lähes täysin tiiviin metallurgisesti sidotun pinnoituksen minimaalisella huokoisuudella (<5%).

Laitteistospesifikaatio

Myynti ja tekninen tuki

Liekki ja valokaarilaitteet, raaka-aineet
Tero Wahlstedt
Vaihde: 09-615 20 550
Matkapuhelin: 0500-776 444
Sähköposti: tero.wahlstedt(at)beijers.fi

Plasma, Hvof ja Laser laitteet
Janne Huhta
Vaihde: 09-615 20 550
Matkapuhelin: 050-305 5972
Sähköposti: janne.huhta(at)beijers.fi

Ota yhteyttä

Tarvitseko apua tuotteiden tai teknisten ratkaisujen kanssa?
Ota yhteyttä, olemme alan ammattilaisia!

Vieritä ylös